RUTES

Ruta Casc HistÚric

Recorre els carrers més antics i amb més encant de Xeresa. La ruta començarà al carrer La Verge, està engalanat  amb flors i acaba amb una escalinata que dóna a “la muntanyeta”, un poc abans girarem a la dreta i agafarem el carrer Tossal, un carrer estret que ens porta a la plaça del Tossal. Continuarem pel carrer Pintor Sorolla, on ens trobarem amb una escalinata que és de les més antigues del poble, per a continuar cap a la Font de la Pila.
Allí agafarem el carrer cap avall i arribarem al carrer Les Parres, girant cap a l’esquerra ens trobarem al carrer Major, un dels més llargs del casc antic, creuant-lo de principi a fi. Al final d’aquest es troba el Palau dels Vic, que ens indicarà la direcció a seguir, cap al carrer Ravalet de la Santíssima Trinitat. Aquest és un carrer per a vianants que acaba en l’Ermita de la Santíssima Trinitat. En aquest punt ens situem als afores del poble, però és visita obligada el Llavador Municipal, un dels més grans i millor conservat de la comarca de la Safor.
Després visitarem el Calvari que, a diferència de la resta de calvaris, té la seua Ermita ubicada al principi del camí i no al final, com és habitual. Ens dirigirem al carrer Bailia, antic cementeri musulmà, al final d’aquest carrer i girant a la dreta ens trobarem el carrer Ramón y Cajal i, al primer cantó d’aquest, girarem cap a l’esquerra, agafant així el carrer Les Danses, nom donat a aquest carrer perquè antigament es ballaven “dansades”. Girant cap a l’esquerra, al final del carrer, arribarem a la Plaça de l’Església, on finalitzarà la ruta.


Descarrega el pdf de la ruta