Aprovaciķ provisional del Pla Especial de la Marjal

Anit, el plenari de Xeresa va aprovar provisionalment la proposta de l’alcaldia de Pla Especial per a la Marjal.La sessió ordinària d’este mes de març es va desenvolupar d’una manera prou habitual en esta legislatura tot i la proximitat de les eleccions locals. Totes les propostes van ser aprovades per unanimitat.

Entre els punts que es tractava, un d’ells era l’aprovació per part de l’Ajuntament del Pla Especial de la Marjal junt a altres documents necessaris per a este. La proposta de crear un nou marc normatiu que definisca clarament quines actuacions es poden fer i quines no dins de l’àrea protegida de la marjal ha sigut l’objectiu més important de l’equip de govern d’esta legislatura. Referent a les al·legacions i informes va haver una pregunta per part del regidor de VIPX, Pau Piera que va ser contestada per l'alcalde.

En 2008 el regidor d’agricultura, Tomàs Daviu, i l’alcalde iniciaren una sèrie de reunions amb els propietaris de la marjal per explicar la situació d’inseguretat jurídica en què es trobava l’Ajuntament cada vegada que havia de fer una simple actuació de manteniment. També per part del propietaris quan simplement es plantejaven un simple canvi de cultiu. La proposta que es va plantejar era la redacció d’un instrument d’ordenació, tal i com insta el Catàleg de Zones Humides per superar la situació actual.

Una vegada es va obtenir la confiança dels propietaris, l’Ajuntament va iniciar les converses amb la Conselleria de Medi Ambient i encomanar la redacció de tots els documents necessaris ( Estudi d’Integració Paisatgística, Estudi d’Impacte Ambiental i Pla Especial )  a Vicent Altur, veí de Xeresa i professor de la Universitat Politècnica de València.

Una vegada acabades les feines tècniques per part de l’equip dirigit pel professor universitari, Vicent Altur, va ser exposada als propietaris de la marjal en una segona ronda de reunions informatives i, després d’un període d’exposició pública, anit va passar a aprovació plenària.

Des del govern es valora positivament la confiança que els llauradors han dipositat en esta iniciativa i la implicació i professionalitat del grup de treball dirigit per Altur.