Reparaciķ de camins rurals

Conselleria d’Agricultura aprova la subvenció per un projecte de vora 100.000 €.
Esta subvenció se suma a la de 15.000 € de la Diputació de Valencia.


El projecte de condicionament de Camins Rurals redactat per l’Ajuntament de Xeresa i que ha estat aprovat per la Consellera Martina Hernández contemplarà el condicionament del camí del Racó Borràs i tres camins de la marjal, actuació que ja compta amb l’autorització de la Direcció General de Medi Ambient necessària ja que es tracta de la zona humida protegida.
El total del projecte ascendeix a 120.579,83 € dels quals la Conselleria es farà càrrec del 60% en tractar-se d’un municipi amb més de 2000 habitants –en els municipis de menys de 2000 la Conselleria sufraga fins el 80% .

Esta ajuda se suma a una altra de 15.000 € aconseguida per l’Ajuntament per del Pla de Camins Rurals de la Diputació i que servirà per condicionar el camí de la Via amb un projecte de 18.487 €.
L’objectiu que es marca el govern municipal es condicionar la totalitat de camins rurals del terme.
Els camins de la zona humida protegida només poden legalment condicionar-se amb saorra i no amb asfaltat o amb formigó i per això necessiten d’un manteniment periòdic. Esta problemàtica és un de tants aspectes que el govern municipal vol solucionar en la redacció del Pla Especial per a la zona agrícola de la marjal de Xeresa i així poder donar una solució definitiva a les infraestructures de camins i séquies al mateix temps que assegurar els usos agrícoles per als propietaris dins del marc legal