ADIF I XERESA ES REUNEIXEN DESPRÉS DE L’ADMISSIÓ DE LA DEMANDA JUDICIAL.

L’alcalde i  la tinent-alcalde es reuneixen a la seu d'ADIF a Madrid per averiguar l’estat del projecte de construcccio de pas elevat.

Divendre, 25 de maig de 2018

La darrera reunió entre ADIF i l’Ajuntament de Xeresa es va produir ahir dimecres a les oficines de l’entitat de Madrid on es van desplacar l’alcalde Tomàs Ferrandis i la tinent alcalde Anabel Peiró. Este contacte es produeix just després haver-se fet públic l’admissió a tràmit per part del jutjat número 4 del Contenciós Administratiu de Madrid del contenciós de l’Alcaldia contra ADIF per inactivitat en la contrucció del pas a nivell elevat.

L’alcaldia de Xeresa fa setmanes va anunciar que treballaria per totes les vies i que el fet d’entrar en a via judicial no suposava descartar el diàleg entre administracions. Així, dimecres els responsables d’ADIF van atendre les dos primeres autoritat locals de Xeresa per exposar les queixesdel municipi de primera mà i obtenir de primera mà més informació sobrela situació de  l’expedient del pas elevat de Xeresa.

Per part dels responsables d’ADIF, la resposta va ser assegurar verbalment que el projecte modificat d’obra esta en marxa i que en qüestió de mesos s’iniciaran les obres.  No obstant l’única documentació que s’aporta és la dels informes que expliquen la problemàtica sorgida arran de l’informe negatiu de la DG de Carreteres del Ministeri de Foment i la necessitat de redactar un nou projecte.

L’alcalde ha explicat que: “Els responsables d’ADIF ens diuen –de paraul- que les obres comencen en dos mesos però el que hem averiguat en esta visita és que la proposta de modificació de projecte encara no està aprovada de forma definitiva ni té l’informe favorable de la DG de Carreteres”.

Des de l’alcaldia de Xeresa se seguirà treballant per totes les vies. S’espera que al contenciós administratiu per inactivitat, l’entitat depenent del Ministeri de Foment, responga amb qualsevol tràmit intern però l’alcaldia seguirà fent un seguiment i acudint tantes voltes siga necessari a la Justícia per a que es donen passos avant fins vore les obres acabades.