XERESA ADVERTEIX QUE ACUDIRĀ A LA VIA JUDICIAL PER LA INACTIVITAT DEL MINISTERI DE FOMENT EN EL PAS A NIVELL

El Ministeri vol modificar el projecte inicial després d’expropiar el terrenys i d’haver adjudicat l’obra. L’alcalde envia advertència prèvia al recurs contenció per inactivitat.

El projecte que el Ministerio de Fomento per a la supressió dels pas a nivell de Xeresa del rodalies SILLA-CULLERA-GANDIA  està parat 7 mesos després de l’alçament d’actes de l’expropiació de terrenys.

En diverses ocasions l’Ajuntament de Xeresa s’ha posat en contacte amb representants d’ADIF i del Ministeri de Foment,  els quals  van informar que el retràs es devia a que un dels estreps del pas superior invadia la zona de domini públic de carreteres. Este suposat error del projecte obligava, segon el Ministeri, a una modificació del projecte inicial i que portaria un retràs important. Un error del projecte que detectaven després d’haver-lo adjudicat a una UTE. Esta situació esperpèntica va indignar al govern municipal de Xeresa: des del mateix Ministeri ( Direcció General de Carreteres ) es denegava l’execució del projecte quan ja havien expropiat el terrenys i adjudicat l’obra a una empresa. Per esta raó els responsables municipals que no han parat d’insistir als diferents estaments del Ministeri demanant que s’avance en els tràmits.  De fet, en estos moments hi ha una pregunta parlamentària al Ministre.

L’alcalde de Xeresa va sol·licitar còpia de la documentació del Ministeri i va poder comprovar que en 15 de febrer del 2017 ja tenien coneixement de no disposar de tots els permisos i que en juny la Direcció General de Carreteres va denegar el permís per a l’execució del projecte. És a dir que ha transcorregut quasi un any sense que per part d’ADIF s’haja adoptat cap acord per solucionar el problema.

Arribats a este punt, l’alcaldia ha decidit plantar cara a esta situació humiliant i que considera una burla per part del Ministeri de Foment. En l’escrit signat per l’alcalde i enviat esta setmana a la Subdirecció d’Infraestructuras del Ministeri de Foment, l’alcaldia recorda l’obligat acompliment de la supressió de passos a nivell perillosos com el cas de Xeresa, on hi ha hagut accidents mortals, que en algunes ocasions fallen les barreres automàtiques i que és un pas amb molt de tràfic de vehicles. L’alcalde Tomàs Ferrandis avisa per escrit al Ministeri de Foment que de persistir en a la falta d’impuls i celeritat en la tramitació de l’expedient del Projecte d’obres l’Ajuntament recorrerà per la via judicial interposant un contenciós contra el Ministeri de Foment ( Jefatura del Área de Pasos a Nivel de la Dirección d’infraestructura ).