Xeresa commemora per primera vegada el 25 d’abril.

Este divendres serà el primer 25 d’abril en que al front de l’Ajuntament hi ha un govern valencianista i s’havia de notar.  La regidoria de cultura ha organitzat uns actes per commemorar la derrota d’Almansa i la pèrdua dels Furs valencians al 1707. Donar a conèixer entre la població un dels capítols cabdals de la història del poble valencià – la que “ens han furtat” com deia la cançó de Raimon.
Els veïns de Xeresa podran sentir les dolçaines i tabals interpretar “El cant dels maulets” en un passacarrer que acompanyarà fins a la Casa de Cultura. Tot seguit, al voltant de les 21,00, l’ historiador local Emili Moscardó farà una conferència sobre les conseqüències de la batalla d’Almansa on revelarà algunes dades sobre la presència de Miquelets ( guerrillers austracistes ) en 1707 a Xeresa.


En acabar la ponència el grup de teatre L'ÚLTIM TOC representarà l´obra “1707-2007 DE LA NIT A LA MAÑANA”.

Aquesta obra tracta amb clau d'humor la història i la batalla final que va suposar la pèrdua dels nostres drets com a poble.Amb estos senzills actes d’entreteniment, l’area de cultura de l’Ajuntament vol difondre el que va suposar la pèrdua dels drets nacionals dels valencians.