L'alcalde demana el trasllat de depuradora

L'Alcalde de Xeresa ha demanat una segona reunió amb l'EPSAR per tractar la reubicació de la depuradora del municipi després de la visita de setmana passada per part dels tecnics de l'entitat depenent de la Conselleria.
Molts anys, coincidint amb l'inici de la temporada de taronja,  hi ha algun dia que la depuradora fa olors que arriben al casc urbà.
Al llarg del 2009, davant la insistència de l'alcalde,  Tomàs Ferrandis,  demanant a Conselleria la construcció d'una  nova depuradora més allunyada del casc urbà, l'EPSAR va fer una inversió en l'actual depuradora ampliant-ne la capacitat. No obstant,  des l'alcaldia,  se seguia demanant una inversió per ubicar la planta a la banda est de la carretera,  lluny del casc urbà.
Les negociacions amb José Juan Morenilla,  el gerent de L'EPSAR van finalitzar quan aquest i altres alts càrrecs van passar a ser  jutjat per corrupció arran del cas Emarsa i l'entitat va entrar en una nova etapa.
Enguany,  la calor i un excés de vessaments han sigut la gota que colma el vas.
Des de l'alcaldia no s'accepta la inversió feta al 2009 com a excusa. Per a l'alcalde 'considerem que va ser un error per part de l' Epsar i que devia haver-se invertit per traslladar  la depuradora més lluny del municipi fent-la de major capacitat tal com hem demant sempre'. Cal tenir en compte que l'Edar de Xeresa es troba a excasos metres del casc urbà.
L'alcalde es reunirà de nou amb els responsables de Conselleria per demanar una solució definitiva però amb inversions per part de l'EPSAR i Conselleria.
Des de l'Ajuntament es vol recordar que la gestió de l'aigua residual és competència de la Conselleria,  que l'Epsar cobra el canon de sanejament en el rebut de l'aigua mentre els Ajuntaments són els que han d'atendre les queixes dels veïns sense ser els responsables de les plantes.
Per altra banda, l'alcalde es va reunir setmana passada amb responsables d'empreses dels polígon,  de la gestió de la depuradora i del clavegueram per aplicar mesures temporals per evitar els olors.