Xeresa aconseguirā el seu pas a nivell elevat

Any rere any el Diputat de Compromís, Joan Baldoví, reclamava esta obra en els Pressupostos Generals de l’Estat. Va ser a l’inici de l’any, que el diputat de Compromís a Les Corts Espanyoles si l’alcalde de Xeresa contactaren amb la Ministra Ana Pastor per exposar la necessitat de tirar avant esta infraestructura.

Fruit d’estes gestions, el passat 30 de juny, el Secretari General d’Infraestructures, Manuel Niño, es va posar en contacte amb l’alcalde de Xeresa per concretar les gestions a realitzar.

El primer dels passos importants el va donar este dimecres 29 de juliol quan el responsable d’ADIF per a la revisió final del projecte d’obra va visistar l’Ajuntament per reunir-se amb l’alcalde.

Des de l’alcaldia es va poder comprovar que els tres aspecte que preocupaven i van posar de manifest en el seu dia estaven contemplats al projecte. Per una part, la inclusió d’una vorera per als pas de vianants, en segon lloc que no s’usen marcs per a superar el barranc de Xeresa sinó una estructura de taulers que evite done major eixida que l’actual pas del barranc per baix de la N332 i en tercer lloc que es permeten els accessos a tots els camins rurals de l’àrea. 

L’import total de l’obra ascendeix a 2.400.000 € i serà contractada per ADIF al llarg del 2015. La previsió és que abans de finalitzar l’any s’inicien les expropiacions de terrenys i ja en 2015 s’inicien les obres que podran allargar-se fins al 2016. 

El pas elevat consistirà en un vial de mes de 300 metres i amb un pont de 52 metres que superarà l’actual enllaç a l’AP7 i la via actual del tren contempla també la possible duplicació d’esta i permetrà als veïns de Xeresa passar a les terres de la marjal, Hortes de Sant Joan, estació de Tren de Xeraco o a la Natzaret Oliva sense el perill del tren, fins i tot a peu sense perillositat.

Des de l’alcaldia es considera que estem a les portes d’un èxit històric per a Xeresa i que hem de seguir en el bon camí de defensa de l’interés del poble i dels veïns.