XERESA APOSTA PER L’ESTALVI ENERGÈTIC.

L’Ajuntament de Xeresa ha aconseguit una subvenció de la Conselleria d’Infraestructures ( Agència Valenciana de l’Energia ) per a la renovació de l’enllumenat públic. En esta primera fase se substituiran les faroles dels dos carrers principals del casc urbà: el carrer Miguel Vivó i el carrer Major. El nou model de farola admet el doble nivell: un sistema amb el qual es pot programar per que en una franja d’horari nocturn l’enllumenat baixe d’intensitat consumint la meitat. A més, les làmpades noves són de sodi és a dir de baix consum.

Els veïns hauran d’acostumar-se a un nou model de farola després de tants anys. Però la veritat és que les despeses per manteniment de les faroles antigues ha anat creixent any rere any.

La previsió del govern municipal és de renovar tot l’enllumenat en 3 ó 4 anys si la Conselleria d’Infraestructures continua mantenint esta línia de subvencions. I amb esta inversió contribuir a un estalvi econòmic per al futur pròxim.

Cal tenir en compte que la pujada del preu de l’electricitat afecta molt en el rebut de l’enllumenat públic a càrrec dels ajuntaments.

Fa un mes l’alcalde i la regidora d’urbanisme es van reunir els veïns d’estos carrers que tenien faroles a la seua façana per explicar-los l’actuació quer anava a fer-se, en la reunió es van mostrar un catàleg de faroles per a que foren els mateixos veïns el que triaren. Tot i que, inicialment, el govern municipal es decantava per un model més rústic de farola els veïns elegiren este model ja que enllumena directament al carrer i augmenta la visibilitat. Per als carrers més estrets i antics, es preveu un tipus de farola més rústic.