XERESA ASSESSORA TREBALLADORS FRONT AL CHEQUE –EMPLEO DE GANDIA

Ahir divendres a les 19,30 va tindre lloc la segona assemblea convocada per l’alcaldia  de Xeresa amb treballadors i aturats per tractar de frenar la implantació del cheque-empleo a Xeresa.

La sala de plenaris de l’Ajuntament de Xeresa es va omplir amb més d’un centenar de persones que van escoltar de primera mà les gestions fetes per l’alcaldia davant la Justícia.

L’alcaldia va oferir els servicis d’un gabinet d’advocats per a les persones aturades que vulguen recórrer l’ordenança de Gandia i les contractacions que es facen basades en el cheque-empleo.

L’advocat contractat per l’ajuntament va explicar els passos a realitzar davant la Inspecció de Treball i el Jutjat per part de treballadors fixes discontinus o per treballadors que en la campanya anterior treballaren en una empresa de cítrics i enguany siguen substituïts per altres. Els assistents pugueren recollir dos models de denúncia per a poder presentar-les també a la Inspecció i al jutjat.

 

Ferrandis va voler remarcar que la mesura de Torró, no està valorant-se degudament en altres Ajuntaments i que el dilluns 24, els portaveus de BLOC-Compromís de la comarca es reuniran per tractar el tema a fons.

Per part de l’advocat es va incidir en que molts comerciants tenen diferents empreses donades d’alta en la mateixa raó social, la qual cosa facilita perfectament la substitució de treballadors. Un empresari pot augmentar la plantilla d’una de les seus empreses mentre redueix en una altra.

També es va explicar que no només afecta als comerços de taronja sinó que existeix una modalitat per qualsevol altra activitat.

 

En els propers dies s’espera que aturats de Xeresa se sumen a la demanda judicial de l’alcaldia contra la convocatòria del cheque-empleo.